joi, 20 august 2009

D'ale gagicilor

Acest post este scris la dorinta unei prietene care mi-a cerut sa povestesc despre viata noastrea in locul ei pentru a-si varsa nervii si tot ceea ce inseamna ofticata din ea. O sa o numesc my dear girlfriend.

O sa incerc sa va fac o scurta descriere a personajului principal, desi imi va fi destul de greu, pentru ca as putea povestii despre ea cateva pagini bune. Ea este cum sa va zic, o fata finuta si cu foarte mult bun simt, dar trebuie sa zic si asta, ca face parte din randul fetelor si atunci cand se simte amenintata si vrea sa realizeze ceea ce isi doreste isi scoate gherutele si actioneaza intr-un mod in care poate nu i e tocmai familiar. In timpurile stravechi, my dear girlfriend era o fata extrem de cuminte si de linistita, pana sa intre in marea mea familie de rautate, si de atunci ea a inceput sa invete ce inseamna sa zambesti atunci cand nu ai chef, ce inseamna sa visezi pantofi si haine si cum ofticatul poate iesi la iveala.

Cum sta treaba la noi cu iesirile ? Mie imi place sa fiu o independenta si as vrea sa fac mereu in asa fel incat sa nu depind de nimeni, desi atunci cand sunt in Brasov este destul de greu, pentru ca iesitul in oras inseamna 16 kilometrii de mers cu masina, adica o mica distanta care te obliga se depinzi de cineva care se accepta ca fiind sofer in acea zi. My dear girlfriend incepe sa simta independenta, dar mereu are o rezerva de lene si acceptare care o impiedica sa imi fie alaturi in toate momentele.
In mica noastra gasca, cel mai greu lucru este stabilirea locului in care iesim. Parca suntem mereu impartiti in 3 tabere, fetele care vor un loc dragut si putin fitos si tabara baietii care vor un loc simplu, in care pot discuta cu usurinta, a da si unele fete care sunt multumite ca le scot prietenii in oras. Si tot baietii sunt cei care se razgandesc destul de repede in privinta locului in care vom merge si pentru ei termenul de "a stabili o ora de intalnire" nu exista in vocabular.
Asa s-a intamplat si ultima oara. Ca gaicile, atat eu, cat si ea aveam chef de iesit in oras, doar era sambata seara. Fara prea mult tam tam convingem baietii si plecam spre Brasov. Dar asa cum v-am explicat, iesirea din sat este extrem de grea si dureaza in jur de o ora. Oras mic, lumea se cunoaste intre ea, mai saluti pe unu pe altu, mai discuti si cu celalalt, il convingi si pe Xulescu sa iasa, pana la urma Y s-a hotarat si nu mai iese si uite asa plecarea se amana cu o ora. Drumul pana in Brasov este de cele mai multe ori interesant si amuzant. Ultima oara iesirea din sat s-a facut cu "mituirea" unor politai de la rutiera si cu incercarea de a avea 2 soferi.
Pe drum luam la rand locurile in care am putea iesi. Asta nu ca nu imi place, asta e deja inchis, asta e prea departe, asta nu place fetelor, ok atunci hai in Baba . Eu nu am mai mers niciodata, dar am incredere in gustul lor.
Baba e un bar dragut, cu specific oriental, pe strada 15 Noiembrie, putin mai jos de Teatrul "Sica Alexandrescu", cu terasta, sala de biliard, narghilea, cocktail alcoolice si nealcoolice, shoturi, ceaiuri , muzica e putin data cam prea incet, iar pisiile sunt prezente asa cum era de asteptat.
La un indemn, hotaram sa comandam cocktail si de aici a pornit toata frustrarea. My girlfriend nu vroia asa ceva, dar totusi a aceptat provocarea. Mica ofticata din ea, la sfarsitul serii dorea sa vomita fiecare gurita de cocktail si astfel sa se transforme intr-o pereche de platforme. Cu siguranta nu intelegeti povestea mea pentru ca am incercat sa nu dau detalii de la ceea ce s-a intamplat pentru a nu supara pe cineva si astfel sa ma transform intr-un persoanj negativ.

Dar ceea ce vreau sa spun este ca uneori e bine sa invatam sa ne contolam sentimentele si micile ofticaturi si asa vom invata sa ne adaptam intr-o lume plina de dorinte si de oameni care isi urmaresc interesele. Deci, my dear girlfriend ,incerca sa nu te mai exteriorizezi in anumite momente si sa accepti ca ai patruns in lumea celor care iubesc hainele si pantofii si rautatea incepe sa faca parte si din tine, dar e ok, vei putea trai si cu asta.

Dar intre timp, hai unde te scot sa iti fac cinste cu un cocktail ? :P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu