luni, 1 iunie 2009

O sa innebunesc

Stiu ca sufar cu nervii si ca ma enervez din orice, stiu ca o sa ajung la nebuni peste vreo 5 ani pentru ca o aud pe Danu cum crantane cerealele, si pentru ca aud ticaitul ceasului atunci cand dorm, dar acum si copii ma innebunesc, daca pana acuma reuseam sa-i ignor , acuma nu mai pot face asta. Imi doream si eu liniste, sa pot medita la gandurile mele, la cursurile plictisitoare, dar nu ,copii din Berceni s-au hotarat sa ma enerveze si sa i urasc si mai tare. Eu nu eram asa,nu tipam toata ziua in fata blocului, nu stateam asa de mult afara. In schimb acesti copii de bucuresti isi fac aparitia dupa ora 15, si neaparat urla, isi aduc aminte ca vor ceva din casa si urla, nu le convine ceva iar urla si tot asa.

Chiar daca au multe parcuri si locuri dragutele de joaca, nu ,ei prefera sa stea in fata blocului, in special in fata geamului meu si sa se joaca cu mingea, sau sa cante, sa joace badminton, sa se certe si mai ales sa planga cat i tine gura de tare. Mereu se loveste cineva, mereu se cearta si nu le convine ceva. Iar seara parca uita sa mai plece in casa, eu cand eram mica nu aveam voie sa stau afara decat pana la 20, poate in moduri exceptionale 21, dar niciodata nu ma prindea 22 afara, asa cum se intampla in cazut copiilor din Berceni.

Si mai am o problema, mereu aud motorul Daciei lu'nea Cici (proprietarul apartamentului, asa l-am numit eu si fetele). Dupa ce ca are o Dacie antica si de demult, si e plina de rugina mereu se ambitioneaza sa plece cu ea diminiata. Niciodata nu porneste din prima, nici macar la a doua cheie, intai discuta cu ea, o accelereaza, o mai opreste, iar mai discuta cu ea, masina tipa, face zgomote care ma innebunesc si numai dupa vreo 5 minute reuseste pana la urma nea' Cici sa plece cu masina. Aceesi poveste se intampla si cand vine cu ea, pana o parcheaza, pana coboara din ea, cu timpul propabil ma voi specializa si il voi auzi pe nea Cici cand e cu ea pe la Eroii Revolutiei, voi stii ca mai are vreo 10 min si ajunge in fata blocului sa isi parcheze masina. Mi-as dori ori sa i se strice masina, macar sa stie un lucru ca nu mai poate pleca cu ea, ori sa o repare, desi sunt sigura ca a mai facut asta pana acuma, dar saraca Dacie se impotriveste de fiecare data sa mearga ca in tineretile ei.

Ce ma mai enerveaza? cainele vecinei de la etajul 1, care diminiata la ora 7 are program de alergat prin casa, zici ca imi darama tavanu, nici nu imi dau seama unde are atat loc de alergat. Si alearga alearga, se izbeste de tot felu de chestii, vecina mai urla la el, il potoleste si dupa acceea urmeaza plansul cainelui, oftatul ca e lasat singur probabil, vrea si el sa fie bagat in seama. Nu imi place sa ma iau de caini, pentru ca am si eu unu acasa, dar tare mi-as dori ca tanti de deasupra camerei mele sa nu mai aibe caine. Si mai are un obicei prost, seara, dupa ora 21 incepe sa aspire, dupa o zi in care nu a stat deca la televizor, sau a scos cainele pe afara, isi da seama ca trebuie sa faca curat, neaparata trebuie sa aspire. Harnica femeie!

Ma enerveaza masinile care trec prin fata blocului cu muzica la maxim, ma enerveaza cand soferii coboara din masina, stau cu cineva de vorba da e musai sa faca asta cu muzica la maxim. Nu conteaza ca e zi, ca e noapte, muzica sa sune cat mai tare in fiecare masina. Si ma mai enerveaza tiganii care umbla printre blocuri si urla dupa fier vechi, fac asta in fiecare diminiata.

Daca nu se vor termina toate astea si multe alte lucruri care ma enerveaza, cu siguranta voi ajunge in curand la nebuni.

P.S : La multi ani tuturor copiilor, chiar daca nu i prea suport eu! si mai ales "la multi ani " copilului de mine:)

3 comentarii:

  1. Ehh, Lore, ce sa-i faci? Ai vrut viata la oras! Pai nu gaseai tu vreo facultate linistita si buna pe la sat? Facultate mintala, macar!
    Pai da, la sat, unde doar ciurda dimineata si seara tulbura linistea de Mioritza. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. da si uite unde am ajuns, sa vad tiganii cu carute si sa i aud cum urla, ca doar suntem la capitala si nu pot lipsi tocmai ei

    RăspundețiȘtergere
  3. tu ai vrut la bucuresti ;)

    RăspundețiȘtergere