vineri, 27 noiembrie 2009

ultimele filme

In sfarsit apuc sa va povestesc ce filme am mai vazut. Saptamana trecuta, miercuri seara desi eram extrem de obosita si de ocupata, tot am mers la film.

Am vazut mult asteptatul film 2012. Mie mi-a placut foarte mult fimul, desi ma asteptam sa ma miste mai mult, sa fie putin altcumva, sa aibe un alt impact asupra publicului. Efectele speciale sunt extrem de bune, dar actiunea filmului lasa de dorit. Mie mi s-a parut ca dureaza si putin cam mult, aproape 3 ore, dar in fond nu avea cum sa fie un film cu scurt, pentru ca sfrasitul lumnii nu se poate produce nici prea repede.


Despre ce e vorba in film?
Ne aflam in anul 2012. Jackson Curtis este un tata divortat, a carui fosta sotie s-a mutat impreuna cu cei 2 copii ai lor la noul ei iubit. Angajat ca sofer de limuzina, dar aspirand la o cariera de scriitor, acesta isi ia copiii intr-un week-end pentru o mini-excursie la parcul National Yellowstone. Aici cei 3 descopera ca mai multe sectiuni ale parcului sunt inchise de catre armata si oameni de stiinta ai guvernului.
Dupa ce il intalneste pe Charlie, un angajat la radio, care crede ca toate aceste semne indica o catastrofa majora ce va duce la sfarsitul lumii, Jackson devine suspicios. Pamantul incepe sa aiba fisuri ingrijoratoare in zona Los Angeles-ului, iar catastrofele naturale progreseaza mai repede decat ar fi anticipat cineva. Jackson se intoarce in L.A. pentru a o salva pe fosta sotie si pe iubitul acestuia, inainte ca Los Angeles-ul sa se scufunde in Oceanul Pacific.
In timp ce oamenii mor peste tot in lume din cauza cutremurelor ce pareau sa nu se mai opreasca, Jackson se intoarce iar la parcul Yellowstone, unde il cauta si il gaseste pe Charlie, tipul care i-a spus ca sfarsitul e aproape pentru a afla mai multe raspunsuri.
Profetia care spunea ca sfarsitul lumii va fi pe 21 decembrie 2012, data ce marcheaza sfarsitul calendarului mayas se dovedeste pana la urma a fi adevarata, iar Jackson incearca tot posibilul sa-si salveze familia si sa asigure ca umanitatea nu va fi complet stearsa de pe fata pamantului.
Chinezii sunt cei care au construit 3 nave care va salva doar oamenii importanti si pe cei care au avut bani si au stiut cui sa-i dea pentru a putea intra si supravietii dezastrului.


Un alt film care l-am vazut in weekend, dar nu la cinema este INGLOURIOUS BASTERDS ( Ticalosi fara glorie). Face parte din categoria filmelor sangeroase, la care trebuie sa iti astupi ochii la unele imagini . Mi-a placut filmul pentru veridicitatea de care a vrut sa dea dovada, actorii vorbinf atat engleza, franceza cat si germana, dar si italiana. Nu mi-a placut cum a jucat Brad Pitt, mi se parea ca isi forteaza personajul pentru a face unele gesturi si e socant faptul ca Hitler moare ucis de Shosanna.
Dar este un film bun ce merita sa fie vazut.

Ce se intampla in film?

In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, in Franta ocupata de catre nazisti, adolescenta evreica Shosanna este martora exterminarii familiei sale de catre colonelul german Hans Landa. Reusind sa scape cu viata si sa fuga la Paris, Shosanna devine proprietara unui cinematograf. Fata este pusa intr-o situatie nedorita atunci cand un infatuat ofiter german isi convinge superiorii ierarhici sa reprezinte un film de propaganda nazista tocmai la cinematograful parizian la care muncea ea, moment in care Shosanna intrevede si posibilitatea de a-si pune in aplicare planurile proprii de razbunare.
In acelasi timp, locotenentul Aldo Raine organizeaza un grup de soldati de origine iudaico-americana cunoscuti sub numele de "The Basterds", care urmau sa fie trimisi in fata plutonului de executie pentru faptele lor reprobabile, incredintandu-le misiunea aparent sinucigasa de a patrunde pe teritoriul Frantei si de a incerca sa-i ucida pe conducatorii celui de-al treilea Reich, ajutati fiind de catre actrita germana si agenta sub acoperire Bridget von Hammersmark.

Si ca o completare si imagine pe care nu putea sa o vad, de fiecare data cand Ticalosii lasau pe cineva din armata nemteasca sa scape, il intreba daca va mai purta vreo data uniforma si cu gandul ca nu se va mai intampla asta le lasa un semn, pentru a-si aduce aminte mereu de locul din care au facut parte, le inscriptiona pe frunte sigla nazista.

Sunt filme bune ce merita vazute.
Weekend placut.

Un comentariu:

  1. Pentru un film ca Inglorious Basterds iti trebuie o tzar de inteligenta si simt al umorului. Este un film genial. Din pacate nu reuseste sa se faca inteles in randul oamanilor datorita sarcasmului si a ideii principale. Apropo Hitler nu moare ucis de Shoshanna. Brad Pitt joaca extraordinar, acele fortari de care vorbesti tu fiind intentionate. Prin gesturile lui, face mishto de niste stereotipuri. Arividerci!

    RăspundețiȘtergere