vineri, 22 mai 2009

In relatii

Sa mergi cu metroul din Piata Romana pana la Brancoveanu inseamna 15 minute de plictiseala, dar cate o data mi se mai intampla sa prind cateva cuvinte din discutiile" super interesante" ale unora, asa cum mi s-a intamplat si ieri.
Discutie intre 3 fete(varsta 20-25 ani) : relatia lor cu "iubi" si prietena care se departeaza de ele din cauza noului ei prieten.
Maria, prietena lor , le neglijeaza, nu mai poate iesi singura nicaieri, pentru ca Tudor, noul ei "iubi" o tine in lesa. Eu am inteles ideea la care bateau ele, fetele erau suparate pe Maria pentru ca baiatu asta Tudor a intervenit in relatia lor de prietene fete si a stricat ceva acolo, le-a nemultumit pe prietenele Mariei, ceea ce nu e prea bine. Si ce si-au propus fetele? au ales solutia cea mai convenabila pentru ele, sa o desparta pe Maria de Tudor, iar aici intervenea Andrei, "tovarasul" lu' iubi al uneia dintre fete. Andrei avea rolul de a-l face pe Tudor gelos, incat sa creeze anumite conflicte intre ei, astfel cei doi sa se certe si prietenele Mariei sa vina cu sfatul ca o data ce nu are incredere in ea inseamna ca nu o merita sau poate ca baiatu asta Andrei chiar o place si poate ar fi mai bine sa umble cu el. Ideea lor era interesanta, dar nu cred ca va da roade, o data ce fata e indragostita de Tudor asta, nu cred ca le va asculta sfatul , pentru ca asta e adevarul ca atunci cand fetele sunt super indragostite, adica in prima luna ele nu mai au simtul ratiunii, si atunci nici vorbele prietenelor nu vor ajunge la ea, deci despartirea de Tudor cu siguranta nu va avea loc prea curand.

Daca ne gadim chestiile astea ni s-au intamplat fiecaruia dintre noi macar o data. Fiecare din noi a vrut la un moment dat sa o desparta pe prietena ei de noul ei iubit doar pentru ca ti se parea ca nu e destul de bun pentru ea, sau pentru ca ti se parea ca e putin dubios, sau pentru ca nu il prindea bine tricourile rosii, sau pentru ca nu iti placea cum te saluta. Motive cat mai banale si mai diverse, cu toate astea, fetele nu simt nevoia sa intre in relatiile prietenei ei atat de mult precum o fac baietii.

La baieti lucrurile se schimba , cel putin eu asa le vad. La baieti alegerea prietenei trebuie parcursi anumiti pasi. Va voi da un exemplu. X o place pe Y, dar pentru asta X intai trebuie sa vada care e parerea prietenilor lui despre Y si mai in gluma mai in serios, X povesteste prietenilor ca Y are un fund fain, sau ca Y e draguta sau ca de ceva vreme se intelege foarte bine cu Y. Apoi urmeaza analiza fiecarui gest facut de pretenii lui, interpretarea fiecarui cuvant si numai atunci trece mai departe. Trece la pasul 2, care inseama ori renuntarea lui X la Y , ori momentul in care X o prezinta pe Y prietenilor lui. Pasul 3, dupa prezentare, X analizeaza iar parareile, vorbele spuse de prietenii lui despre Y, si abia apoi urmeaza pasul 4, cand ori nu o mai cauta pe Y pentru ca prietenii lui clar nu au placut-o de loc, sau prietenii lui si-au dat acordul ca intr-adevar Y are acel fund fain despre care vorbea X, si atunci X poate incepe cu adevarat sa o curteze pe Y.
Sau mai sunt situatiile in care X a avut o prietena Z, dar pe care prietenii lui nu au avut-o prea tare la inima, si atunci cand in viata lui X apare o alta fata Y, si prietenii afla de ea, ei fac in asa fel incat ca X sa fie cu Y, chiar daca el nu e chiar convins ca vrea sa fie cu Y. Prietenii gandesc in felul urmator, decat sa se intoarca la Z, pe care oricum nu o suportau, mai bine sa fie cu Y , ca arata bine, ca lui i se pare simpatica, ca oricum ar fi macar nu mai e Z.

Oricat de mult ne place sa credem ca relatiile care le aveam, sunt din cauza atractiei fizice sau acea potrivire in gandire cu acel cineva, nu e adevarat pe de-a intregul pentru ca decizia de a fi cu X sau Y a depins la un moment dat de un anumit lucru.
Cam asta se intampla in relatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu