miercuri, 29 iulie 2009

Fantoma fostelor iubiri

Cand termini o relatie ti se pare ca se sfarseste lumea si asta e si adevarul, pentru ca se sfarseste lumea care ti-o inchipuiai. Arunci totul intr-un colt intunecat, inchizii ochi, lasi o lacrima sa se desprinda, tragi aer si spui ca ai trecut peste chiar daca nu esti convins ca lucrurile stau chiar asa.
Din cand in cand mai intorci capul, mai simti parfumuri, uneori faci cativa pasi inapoi, dar pe cararea veche, cu aceleasi pietre, gropi si semne nu te mai poti intoare pentru ca totul e adancit.

Chiar daca recunoastem sau nu, mereu vor exista fantome care ne vor bantui, care vor aparea atunci cand totul e uitat, care inca mai apar cu intrebari si dupa care mai suspinam, suspinam dupa zambete, dupa cuvinte, atingeri si priviri.

De fiecare data cand plecam spre altceva, vechea fantoma reprezinta datoria fata de zeul dragostei si de acum inainte nimic rau nu mai poate aparea. Dar un moment de tristete, o amintire nestearasa si linistea patrund in camera, in ganduri si totul pare neatins, eziti o clipa, fantoma fostelor iubiri te ajunge iar, ridici ochii, cauti culorile, rasfoiesti, gasesti finalul si fantoma dispare.

Te intrebi cand esti gata pentru o noua fantoma ? Atunci cand esti pregatit pentru o noua respingere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu