vineri, 11 decembrie 2009

Fish

Cati dintre voi ati fi motivati sa lucrati int-un magazin cu peste? Probabil nici unu, sau foarte putini. Fiecare dintre noi are aspiratii, vise, vrea sa fie propriul sau sef, vrea sa calatoreasca in toata lumea si biroul lui sa fie direct proportional cu functia pe care o detine.

Cine este Fish? Pike Place Fish CO este un magazin de peste din Seattle.
Cine sunt ei? Sunt compania de peste proaspat despre care vorbeste toata lumea. Si nu au fost nevoiti sa investeasca in campanii de comunicare de milioane de dolari, nu s-au raspandit prin toata lumea, ci doar au facut ceva diferit: s-au distrat.
Ce fac ei in fiecare zi? Se distreaza la locul de munca, glumesc cu clientii, i implica si pe ei in momentele lor de distractie si au o atitudine total opusa de ceea ce as astepta de la niste vanzatori de peste.
Cum a pornit totul? in 1965, de la John Yokoyama, un angajat care a decis sa cumpere magazinul de la seful sau plictisit, mai tarziu observand ca din salariu abia isi poate plati ratele la noul lui Buick Riviera, astfel la prima sedinta cu echipa, cautand solutii de crestere in vanzari, un angajat tanar vine cu ideea de a fi "World Famous". La inceput li s-a parut un sablon, ceva stupid, dar cu cat au dezbatut ideea, au devenit entuziasmati si nu au abandonat-o nici astazi.

Fish etse o filosofie simpla formata din 4 principii simple:
  1. Be there - este un mesaj de respect, care vrea sa imbunatateasca comunicarea
  2. Play - ceea ce reprezinta sa fi creativ, entuziast si plin de viata
  3. Make their day - inseamna sa pui acele persoane in locul tau; nu trebuie sa schimbi ceva in ele, doar sa te pui in locul lor
  4. Choose your attitude - responsabilizeaza-te, pentru ca raspunzi de ceea ce iti revine, atunci cand lucrezi si realizezi ceva mereu trebuie sa te intrebi daca "Atitudinea mea ajuta ehipa sau pe clientii mei? Ma ajuta sa fiu persoana care as vrea sa fiu?"

Pentru a realiza ceea ce Fish si-a propus, filosofia trebuie abordata de fiecare membru al echipei si numai impreuna puteti urca si realiza tot ceea ce va propuneti.

Important e sa vrei sa ai atitudine si sa sti cum sa ti-o alegi.

Aceasta poveste ( Fish Philosophy ) am aflat-o la primul training din perioada de proba orgaizat de cei de la ASER. Pentru video click aici
Multumim
Iulian pentru povestea lui Fish.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu